Een sneller obstakelontwijkend voertuigje

Een sneller obstakelontwijkend voertuigje

Voor de CoderDojo CODA Apeldoorn heb ik dit obstakelontwijkende voertuig samengesteld. Zwaar geïnspireerd op één van de WeDo 2.0 Building Instructions, namelijk het model Steer. Het bijzondere aan dit model is dat je met 1 enkele motor rechtdoor kunt rijden en achteruit naar links kunt bewegen en daarmee het voertuig heel redelijk kunt laten manoeuvreren. Dit model beweegt sneller dan de MazeRunnerBot versie 2.0.

Bouwinstructies
Weer heb ik het model in LEGO Digital Designer (LDD) getekend, zodat er een bouwtekening kan worden gegenereerd. Deze bouwinstructies kun je downloaden of bekijken in de formaten HTML en PDF. Hier kun je het 3-D LDD bronbestand ObstakelOntwijker.lxf downloaden.

Programmacode
Het bijbehorende programma is niet erg groot. Er wordt (nadat de snelheid van de motor wordt ingesteld) voortdurend vooruit gereden totdat de bewegingssensor iets waarneemt. Dan wordt een korte tijd de draairichting van de motor omgedraaid, waardoor het wagentje een bochtje achteruit naar links maakt. Vervolgens wordt weer vooruit gereden, etc.

LineFollowerBot Programma

Ook kan eenvoudig een soort afstandsbediening worden gemaakt met 3 mogelijkheden, vooruit rijden, bochtje links achteruit en stoppen:

LineFollowerBot Programma

Het obstakelontwijkende voertuigje in actie:

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s