Jong en oud aan de LEGO WeDo tijdens Apeldoorns Bloeiend Festival

Jong en oud aan de LEGO WeDo tijdens Apeldoorns Bloeiend Festival

Afgelopen zaterdagmiddag tijdens het festival Bloeiend werd het Apeldoornse culturele seizoen gestart met allerlei activiteiten in de buitenruimte tussen Gigant en CODA. Dit was de gebruikte wervingstekst van ons gedeelte:

LEGO Robot Parcours
CODA en Gigant slaan de handen ineen en organiseren op de trappen van het Van Reekumplein een heus LEGO robottoernooi. Je leert van alles over het besturen en programmeren van een robot en hoe deze in elkaar zit. Ook leer je meer over de werking van sensoren en motoren en hoe je een robot precies dat kunt laten doen wat jij wilt. Rij met de LEGO auto over het parcours en pas de auto aan zodat deze extra snel, sterk of stoer wordt!

Met houten latten hadden we op de vlakke traptreden richting het CODA museum een soort doolhof/hindernisbaan gelegd en daarnaast een aantal LEGO Education WeDo 2.0 sets en iPads. Op deze iPads kon met behulp van dit blog een tweetal modellen worden nagebouwd en geprogrammeerd, LineFollowerBot en MazeRunnerBot.

Gedurende de middag werd er door diverse mensen en kinderen op de brede treden lekker gebouwd, geprogrammeerd, geprobeerd en gefotografeerd. Gelukkig was het goed weer…

Doel van onze aanwezigheid is het promoten van het CODA FabLab in het algemeen en de LEGO bouwmiddagen en de CoderDojo in het bijzonder.

Hieronder een korte impressie van de middag:

Iets anders geweldigs dat tijdens het festival door de straat trok, was onderstaande zandtekenmachine BLOM van Gijs van Bon.

Advertisement

One thought on “Jong en oud aan de LEGO WeDo tijdens Apeldoorns Bloeiend Festival

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s